Δήμος Νέας Ιωνίας: Nέα πεζογέφυρα μεταξύ Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου

Εγκρίθηκε η νέα πεζογέφυρα από την Περιφέρεια Αττικής σε κομβικό σημείο μεταξύ Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου, επί της οδού Αλ. Παναγούλη προϋπολογισμού κατασκευής 649.745€ η οποία θα κατασκευαστεί πάνω από τις γραμμές του τρένου, δίπλα στην υπάρχουσα γέφυρα αυτοκινήτων στην οδό Αλέξανδρου Παναγούλη (προέκταση της Κασταμονής, που συνδέει Κύμης και Ηρακλείου).

ni gefyraΕγκρίθηκε η νέα πεζογέφυρα από την Περιφέρεια Αττικής σε κομβικό σημείο μεταξύ Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου, επί της οδού Αλ. Παναγούλη προϋπολογισμού κατασκευής 649.745€ η οποία θα κατασκευαστεί πάνω από τις γραμμές του τρένου, δίπλα στην υπάρχουσα γέφυρα αυτοκινήτων στην οδό Αλέξανδρου Παναγούλη (προέκταση της Κασταμονής, που συνδέει Κύμης και Ηρακλείου).

 

Η νέα πεζογέφυρα θα συνδέει τις οδούς Κάλβου και Σολωμού και θα βρίσκεται στο μέσο περίπου της απόστασης μεταξύ των σταθμών ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου, με στόχο να γίνεται εφικτή η διέλευση των πεζών πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΗΣΑΠ.

 

Μέχρι τώρα, η κυκλοφορία των πεζών γίνεται μέσω της οδογέϕυρας της οδού Αλ. Παναγούλη, σε πεζοδρόμια πλάτους μόλις 60 εκατοστών και μεγάλης κατά μήκος κλίσης, θέτοντας σε κίνδυνο τους πεζούς.

 

Το έργο θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής κατοίκων και διερχομένων, καθώς θα προσφέρει μια άνετη και κυρίως ασφαλή διέλευση των γραμμών του ΗΣΑΠ, όχι μόνο για τα άτομα τρίτης ηλικίας, που επισκέπτονται το κτίριο του ΕΟΠΥΥ το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο που θα κατασκευαστεί η πεζογέφυρα, αλλά και για μεγάλο αριθμό διερχομένων, που μεταβαίνουν σε πολυσύχναστους προορισμούς που βρίσκονται εκεί (όπως σούπερ μάρκετ, υπεραγορά κρεάτων, γυμναστήριο).

 

Τη συνολική κατασκευή συμπληρώνουν δύο ανελκυστήρες για την εξυπηρέτηση και των ΑΜΕΑ εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών, ενώ στη συνέχεια θα γίνει αποκατάσταση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Η πεζογέφυρα είναι το πρώτο από τα έργα που έχουν ενταχθεί στον Τεχνικό Προϋπολογισμό της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 26.500.000,00€.

 

Η έναρξη και των υπολοίπων προβλέπεται να γίνει εντός του έτους:

 

  • Ανάπλαση του οικοδομικού τετραγώνου ΟΤ150 στη συμβολή των οδών Γυμνασίου, Πατριάρχου Ιωακείμ και Χρυσοστόμου Σμύρνης, η κατασκευή πλατείας συνολικού εμβαδού 4.800 τ.μ. καθώς και η κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων συνολικής επιφάνειας 10.600 τ.μ., και δυναμικότητας 363 θέσεων στο σημείο, συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000,00€.
  • Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, σε περιοχές του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 6.334.000,00€. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί θα κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ν. Ιωνίας, που θα συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου.
  • Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και συλλεκτήρα ομβρίων στην περιοχή του Περισσού προϋπολογισμού 6.888.000,00€. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στη περιοχή του Περισσού και του συλλεκτήρα ομβρίων έως τον Ποδονίφτη, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των έντονων πλημμυρικών φαινομένων.
  • Ανακατασκευή του αγωγού ομβρίων στην οδό Αλατσάτων προϋπολογισμού 2.500.000,00€

Κοινός άξονας όλων των υπό υλοποίηση έργων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, με δράσεις που στοχεύουν στην ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιπλημμυρική θωράκιση.

 

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για